Wat is een PU gietvloer?

PU giervloer in de keuken

Als het om gietvloeren gaat, zijn er veel opties beschikbaar en het kiezen van de beste optie voor je ruimte kan een uitdaging zijn. Een PU gietvloer biedt een ideale oplossing voor commerciële, industriële en woonomgevingen die superieure duurzaamheid en slijtvastheid nodig hebben. In dit bericht bespreken we wat een PU gietvloer is, de vele voordelen van een PU gietvloeren, de nadelen die PU gietvloer ook kunnen hebben en de kosten van het leggen van een PU gietvloer.

Polyurethaan vloer (PU gietvloer)

Een PU gietvloer is een type vloer dat polyurethaan (PU) als basis heeft. Het is een populaire keuze voor commerciële en industriële toepassingen omdat het superieure duurzaamheid en bescherming biedt tegen zwaar verkeer, morsen en andere elementen die een traditionele vloer van beton of hout kunnen beschadigen. Het PU materiaal heeft een veel langere levensduur dan andere vloerbedekkingen en is zeer goed bestand tegen slijtage, krassen, vlekken en schuren. Het biedt ook een uitstekende isolatie tegen geluid en is hij slipvast.

Voordelen van een PU gietvloer

PU gietvloeren zijn duurzamer dan andere vloeren. Dat maakt ze op de lange termijn tot een goede investering, omdat ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Ze zijn ook slipvast, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waar vocht een probleem kan zijn. Bovendien zijn PU gietvloeren gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, want door hun naadloze oppervlak kunnen vuil en puin zich niet ophopen in de kieren en spleten van andere vloermaterialen. Hierdoor blijft je ruimte er netjes uitzien en opgeruimd. Het feit dat PU gietvloeren milieuvriendelijk zijn is een ander aantrekkelijk voordeel. De materialen die gebruikt worden om ze te maken hebben een lage VOC-uitstoot, waardoor ze een gezondere keuze zijn voor binnenruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, zodat ze in elke inrichting passen, van eigentijds tot traditioneel.

Pu gietvloer betonlook in de woonkamer

Nadelen van een PU gietvloer

Ondanks de vele voordelen van een PU gietvloer zijn er ook enkele nadelen die in overweging genomen moeten worden. Ze kunnen bijvoorbeeld nogal glibberig zijn als ze nat zijn en kunnen extra behandelingen vereisen om de slipweerstand te verhogen. Bovendien neemt het leggen van een PU gietvloeren veel tijd in beslag.

Kosten van het leggen van een PU gietvloer

De installatie van een PU gietvloer is een uitstekende manier om een duurzame, stijlvolle en kosteneffectieve vloerbedekking voor elke kamer of ruimte aan te brengen. Het installatieproces vereist gespecialiseerde gereedschappen, materialen en deskundigheid om het goed te doen. Naast de kosten van de vloer zelf, kunnen de installatiekosten variëren op basis van factoren als grootte, complexiteit, en het type afwerking. Als het gaat om het leggen van PU gietvloeren biedt AR vloertechnieken kwaliteitsdiensten waar je op kunt vertrouwen. Hun ervaren personeel is goed op de hoogte van alle aspecten van het leggen van PU gietvloeren, en is al vele jaren actief. Zij kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw behoeften en budget. Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over de installatie van PU gietvloeren, heeft AR vloertechnieken alle antwoorden. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en prijsinformatie.

Vragen?

Voor vragen, advies of het aanvragen van samples kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

André Riedijk

André Riedijk

Als gecertificeerd gietvloerenspecialist geef ik graag advies. Via mijn blog of persoonlijk via de telefoon, bij jouw thuis of op jouw bedrijfslocatie.