Jouw gietvloer schoonmaken: Zo doe jij dat!

gietvloer schoonmaken

Het onderhouden van een gietvloer kan een uitdaging zijn. Vooral als je niet zeker weet welke producten en methoden het meest effectief zijn. Hier vind je tips en tricks over hoe je je gietvloer het beste kunt schoonmaken. Of je vloer nu nieuw is of al een tijdje meegaat, deze eenvoudig te volgen gids helpt je om je vloer er op zijn best uit te laten zien.

Zo onderhoud jij jouw gietvloer

De vloer schoonmaken kan een ontmoedigende taak zijn, vooral voor wie weinig tijd en middelen heeft. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn. Gelukkig is het onderhouden van een gietvloer gemakkelijk en effectief.

1. Gebruik een stofzuiger om vuil en stof te verwijderen.

Vergeet niet je gietvloer met een stofzuiger te reinigen. Stoffen zoals haren, pluistjes of kleine brokjes voedsel kunnen zich op je vloer verzamelen. Je stofzuiger wordt door de meeste gietvloeren heen getrokken, dus passeer elke paar maanden met een stofzuiger over je vloer om deze schoon te maken.

2. Gebruik warm water en een schone doek om vette vlekken te verwijderen

Vetvlekken kunnen je gietvloer vuil en onverzorgd maken. Zorg ervoor dat je deze regelmatig schoonmaakt. Gebruik hiervoor warm water en een schone doek. Spoel de vloer na met koud water om het schoon te maken en droog hem af met een zachte doek.

Gietvloer onderhouden

3. Maak gebruik van speciale producten voor gietvloeren

Er zijn speciale producten verkrijgbaar om je gietvloer in topconditie te houden. Vraag bij de bouwmarkt naar een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor uw vloer. Je kunt ook een speciale vloerreiniger gebruiken, waarmee je de beschermende laag van je vloer op peil houdt en er stralend uitziet. Omdat gietvloeren gemaakt zijn van natuurlijke materialen, is het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken die mild zijn voor deze materialen.

Ook af en toe een grondige beurt

4. Gebruik een stoomreiniger

Als het schoonmaken van het gietvloer niet het gewenste resultaat oplevert, dan kun je een grondige schoon maak beurt overwegen. Hierbij wordt een professionele stoomreiniger gebruikt, die je bij de meeste bouwmarkten kunt huren. Deze machines zijn ontworpen om diep in de vloer door te dringen en vuil en viezigheid te verwijderen waar gewone reiniging niet bij kan. Ze zijn meestal ook zeer effectief in het verwijderen van vlekken en verkleuringen, dus probeer ze zeker eens als reguliere schoonmaakmethoden niet werken.

5. Gebruik een schrobmachine

Gebruik een schrobmachine om hardnekkig vuil en vet weg te krijgen. Dit is ook geschikt voor hoeken die moeilijk toegankelijk zijn met een stofzuiger. Om te voorkomen dat je schrobmachine de vloer beschadigt, gebruik je het product zoals aangegeven in de bijbehorende handleiding.

grondige schoonmaak gietvloer

6. Herstel de beschermlaag

Maak gebruik van een speciale vloerpolijstmachine om de beschermlaag te herstellen en je vloer er weer stralend uitzien te laten.Deze apparatuur kan de vloer polijsten en tegelijkertijd herstellen, waardoor je vloer er zo goed als nieuw uitziet. Vraag bij een bouwmarkt naar het juiste product voor jouw gietvloer.

Met bovenstaande tips ben je nu klaar om je gietvloer weer er op zijn best uit te laten zien. Vergeet niet dat regelmatig schoonmaken en polijsten ervoor zorgt dat je vloer er stralend uitziet, zelfs na jarenlang gebruik. Als je deze tips opvolgt, kun je er zeker van zijn dat je gietvloer er altijd prachtig uit blijft zien. Persoonlijk advies? Ik help je graag!

Vragen?

Voor vragen, advies of het aanvragen van samples kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

André Riedijk

André Riedijk

Als gecertificeerd gietvloerenspecialist geef ik graag advies. Via mijn blog of persoonlijk via de telefoon, bij jouw thuis of op jouw bedrijfslocatie.