Wat zijn de kosten van een gietvloer?

Kosten gietvloer laten leggen

Gietvloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en moderne uitstraling, maar wat kost een gietvloer nou eigenlijk? De kosten voor het leggen van een gietvloer kunnen variëren door verschillende factoren zoals het type vloer, de oppervlakte, en de voorbereidende werkzaamheden. Hieronder geven we een overzicht van wat u kunt verwachten qua prijs en welke factoren invloed hebben op de kosten.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn voor de prijs van de gietvloer. De factoren zijn het aantal vierkante meters, de staat van de ondervloer en de extra wensen die u als klant kan hebben.

1. Aantal vierkante meters

Het aantal vierkante meters is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten voor een gietvloer. Over het algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Dit komt doordat vaste kosten, zoals voorbereiding en materiaalkosten, over een groter oppervlak worden verdeeld. Bij kleinere oppervlakten ligt de prijs per vierkante meter vaak hoger vanwege dezelfde vaste kosten. Het is dus belangrijk om bij het plannen van uw gietvloer rekening te houden met de totale oppervlakte voor een nauwkeurige prijsinschatting.

2. De ondervloer

De conditie van de ondervloer is ook een belangrijke factor voor de kosten. Als de ondervloer slecht is, moet er meer werk worden verricht voordat de gietvloer kan worden geplaatst. Dat betekent extra kosten voor materialen en meer tijd voor arbeid. Als de ondervloer niet goed wordt voorbereid, kan dat problemen veroorzaken. Denk aan problemen met hechting of een ongelijkmatige vloer. Dat kan na een tijd leiden tot extra kosten voor reparaties. Dus, voordat u een gietvloer laat plaatsen, is het belangrijk om te kijken naar de staat van de ondervloer en te bedenken of er extra werk nodig is om problemen te voorkomen. Het kan op de lange termijn geld besparen en ervoor zorgen dat u een betere vloer krijgt.

3. Extra wensen

Soms wilt u extra’s toevoegen aan uw gietvloer, zoals een antislip laag om uitglijden te voorkomen of een geluiddempend materiaal om lawaai te verminderen. Extra wensen brengen ook meer kosten met zich mee.

Bijvoorbeeld, als u een antislip laag wilt, moeten er speciale materialen worden gebruikt om de vloer stroever te maken. En als u een geluiddempende laag onder de vloer wilt, om geluid te verminderen, zullen de kosten stijgen door de extra materialen en de installatie ervan.

Wat kost een gietvloer per m2?

Hieronder ziet u een tabel met de gietvloer prijs per m2, dit geeft u een indicatie van de kosten. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren vanwege de eerder genoemde factoren.

Soort gietvloerPrijs per m2
BetonlookVanaf €70,- per m2
WoonbetonVanaf €55,- per m2
LavasteenVanaf €85,- per m2
IndustrievloerVanaf €45,- per m2

Wij stellen de prijs voor u vast op basis van de vierkante meters, de huidige ondervloer en eventuele speciale wensen. Voordat we een offerte opstellen, plannen we eerst een afspraak in om uw huidige vloer te bezichtigen. Tijdens deze afspraak nemen we samples mee, zodat u een idee krijgt van de mogelijkheden. We meten ook het aantal vierkante meters op en inspecteren de staat van uw huidige ondervloer. Op basis van uw voorkeuren, de oppervlakte en de staat van de ondervloer, stellen we een offerte op en bepalen we de prijs van de gietvloer. We bespreken ook eventuele bijkomende kosten en extra opties.

Vragen?

Voor vragen, advies of het aanvragen van samples kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

André Riedijk

André Riedijk

Als gecertificeerd gietvloerenspecialist geef ik graag advies. Via mijn blog of persoonlijk via de telefoon, bij jouw thuis of op jouw bedrijfslocatie.